Tõeliselt lihtne retsept, millega saavad hakkama ka lapsed. Kookospallikesi võib sügavkülmutada (kuni 1 kuu) ilma šokolaadita, kui kardad, et ei söö kohe ära. Valmis kommid säilivad aga külmkapis õhukindlal kujul kuni 7 päeva.
KOOSTISOSAD
Kogus: 20 tk
- Kookoshelbed 200 g
- Kookospiim purgist 80 g
- Kookosõli 40 g
- Agaavisiirup 20 g
- Tume šokolaad 200 g
Kaunistamiseks kookohshelbed, pähklipuru, külmkuivatatud marjad.
VALMISTAMINE
- Kaalu kaussi kõik komponendid peale šokolaadi ja sega läbi. Mass peab olema vormitav. Kui jääb vedelaks, siis pane 5 minutiks külmkappi.
- Veereta pallid (1 pall – 1 spl täidist), pane küpsetuspaberiga kaetud alusele ja jäta sügavkülma 30 minutiks tahenema.
- Sulata šokolaad Sulle sobival meetodil (vesivann, mikrolaineahi). Kommide jaoks peab šokolaadi ka tempereerima, aga tavakasutajale kodus söömiseks võib selle punkti vahele jätta. Muidu, kõige lihtsam viis tempereerimiseks kodus on: sulatada 70% kogusest ära, lisada juurde ülejäänud 30% šokolaadist ja segada läbi.
- Võta tahenenud pallid sügavkülmast ja kasta šokolaadiga. Soovi korral võid peale pudistada kookoshelbeid või pähklipuru. Tee seda kohe, enne kui šokolaad hangub ära.
- Pane valmis kommid külmkappi tahenema (kui šokolaad on tempereeritud, siis jäta lauale).
Valmis komm on veelgi maitsvam, kui saab 10 minutit toatemperatuuril seista.
Magusat isu!