kokkupanek, viimistlus ja kaunistamine

Koolitus on just Sulle, kui:

Sulle meeldib küpsetada ja tahad areneda selles

Oled kondiiter ja tahad rõõmustada enda kliente uute maitsetega

Oled kohviku omanik ja tahad uuendada tordivalikut

Oled koduküpsetaja ja tahad hakata torte müüma

Tahad valmistada kunstiteoseid, mitte harilikke torte

Otsid kontrollitud ja tõesti toimivaid retsepte

7

nädalat

Pidevas kontaktis koolitajaga või iseseisvalt

7

torti

Igas tunnis uus biskviit, töövõtted ja stabiilsed kreemid

7

Katmise tehnikat

Õpid siluma, määrima, tekstuure tekitama

3

Nädalat järelvaatamist

Kirjalikud materjalid jäävad Sulle, laadi vaid alla

Veebipõhise koolituse eesmärk
on õppida korrektselt ja kaasaegselt torti kokku panema
koduste vahendite abil, igale ühele taskukohaselt. Tortides kasutatav tooraine on kõikidele kättesaadav ja kiiresti leitav. Koolitusel käsitletakse baaskreeme, -täidiseid ja biskviite. Õppekava on üles ehitatud nii, et 7 tordi peal harjutame maksimaalselt erinevaid tehnikaid stabiilse toorainega. Peale koolitust saab õpilane küpsetada saadud retseptide järgi või lausa luua enda maitse ja soovi järgi torte, vahetades omavahel kreeme, täidiseid ja biskviite põhiretseptides.
Rõhk on tordi kokkupanekul ja välimusel.
Koolitus on praktiline,
kus koolitaja ei kasuta raskeid termineid, vaid seletab nii, et õpilane hakkaks kohe tegutsema. Sõpradeks on köögis käsi- ja saumikser, köögikaal ja koogivormid. Koolituse järelvaatamise võimalus on ajaliselt piiratud samal põhjusel – tegutseme kohe, et saavutada soovitud tulemust.

Õppekava:

Teooria
  • Toiduhügieen koduköögis
  • Töövahendid ja tehnika
  • Tooraine
  • Tehnoloogia
Praktika

Tund 1. Red Velvet

  • Keeksibiskviit – küpsetamine, lahti lõikamine
  • Kreem Mascarpone baasil ja tordi kokkupanek
  • Tordi katmine ja silumine toorjuustukreemiga
  • Lõppviimistlus “Akvarelltehnika”

Tund 2. Latte metspähklisiirupiga

  • Pähkli-võibiskviit
  • Töö želatiiniga ja toorjuustukreem
  • Erinevate temperatuuride ja tekstuuride segamine kreemis
  • Tordi katmine, silumine võikreemiga
  • “Ombre” ja kreemitupsud

Tund 3. Kookosello

  • Keeva vee biskviit
  • Töö šokolaadiga kreemi sees
  • Tordi katmine, silumine ja tekstuuri tekitamine

Tund 4. Meekook

  • Meekoogitaigen
  • Töö hapukoorekreemiga
  • Karamelli keetmine (asendus poe omaga)
  • Katmine võikreemi ja puruga
  • Šokolaadikaunistus (lusikad)

Tund 5. Banaani-karamellitort

  • Šokolaadibiskviit
  • Karamelli keetmine (asendus poe kondenspiima karamelliga soovi korral)
  • Tordi katmine “half-naked” stiilis
  • Nirisev karamell ja kreemitupsud

Tund 6. Topelt šokolaaditort

  • Keeva vee šokolaadibiskviit
  • Valge ja piimašokolaadikreemid
  • Kõrge tordi kokkupanek
  • Piimašokolaadi ganache katmiseks
  • Nirisev šokolaad ja kreemitupsud

Tund 7. Maasika-rabarberitort “Suvi kestab veel”

  • Klassikaline biskviit rabarberi tükkidega
  • Marjapüree valmistamine, moosi keetmine, täidise valmistamine (confit ehk marjatäidis želatiiniga)
  • Kreem jogurti baasil
  • Tordi katmine, silumine ja tekstuuri tekitamine
  • Värsked marjad tordil, kinnitamine
Boonus*
  • Beseerulli õppetund
  • Gluteenivaba biskviidi retsept Rafaello tordile

*Ainult kodutööga paketis

Õppeviis

Videotunnid on eelsalvestatud. Peale tasumist saad e-mailile kirja lingiga videotunnile ja sellega kaasnevale materjalile (allalaetav). Ligipääs ei avane kohe kõikidele õppetundidele. Nädalas valmistame 1 tordi, meilid tulevad kolmapäeviti. Nii on sul iga tordi peale keskmiselt 7 päeva. Kokku on arvestatud 7 õppenädalat. Lisaks on antud järelvaatamise periood, et saaksid kõik asjad järgi teha või vaadata veel kord üle. Koolitus on ajaliselt piiratud just tulemuse saavutamiseks. Pikk vaatamise periood pole kunagi hea, tean enda pealt.

Peale koolitust jäävad kõik kirjalikud õpetused ja retseptid Sinuga. Tähtis on need alla laadida. Tegemist pole tavaliste retseptidega, vaid hoolikalt konspekteeritud õppetundidega. Soovi korral saab neid välja printida, et oleksid alati käepärast köögis.

Õppekava

Õppekorraldus ja kvaliteedi tagamine

Tulemus

Saad 3 kindlat kattekreemi retsepti;

Oskad valmistada baaskreeme ja -täidiseid;

Tead, kuidas töötada želatiini ja tärklisega;

Oskad torti korrektselt ja sirgelt kokku panna;

Ei karda sulatada šokolaadi ja keeta karamelli;

Oskad katta ja siluda torti kaasaegse meetodi järgi;

Oskad küpsetada 7 erinevat biskviiti ja tead, mida nendega edasi teha;

Tead kus osta toorainet, töövahendeid ning järgid hügieeninõudeid enda köögis;

Valdad erinevaid baasviimistluse ehk -dekoori tehnikaid ning oskad torti kaunistada

Sulle jäävad kõik õppematerjalid (va videod). Soovi korral saab neid välja printida, tuleb korralik raamat välja.

Saad endale kontrollitud ja tõesti toimivaid retsepte

7
biskviiti
8
kreemi tordi vahele
2
täidist
3
kattekreemi

Koolitaja

Angelina Sorgina

  • Koolitaja ja tordikoolituste õppekavade autor

  • Tordikunstnik ja Tordilabori asutaja

  • Magusate ja vegan retseptide looja

  • Koolitas välja üle 400 õppija (sh praktikandid ja töötajad)

  • Töökogemus kondiitrina kohvikutes pea 4 aastat

  • Koduköögis küpsetamise staaž 14 aastat

Vali endale sobiv koolitusvorm

ISESEISEV

89 € 69 €

  • Eelsalvestatud videotunnid – 7 torti
  • Teooria materjalid ja poodide soovitused
  • Allalaetavad õppetundide konspektid retseptidega
  • Koolitus kestab 7 nädalat (+ 3 nädalat järelvaatamist)
  • Kodutöö kontroll ja kokkuvõtlik tagasiside koolitajalt koolituse ajal 
  • Boonus: 2 gluteenivaba retsepti (beseerull ja kookosebiskviit Kookosello tordile)
  • Tunnistus või tõend

KODUTÖÖGA

139 € 119 €

  • Eelsalvestatud videotunnid – 7 torti
  • Teooria materjalid ja poodide soovitused
  • Allalaetavad õppetundide konspektid retseptidega
  • Koolitus kestab 7 nädalat (+ 3 nädalat järelvaatamist)
  • Kodutöö kontroll ja kokkuvõtlik tagasiside koolitajalt koolituse ajal
  • Boonus: 2 gluteenivaba retsepti (beseerull ja kookosebiskviit Kookosello tordile)
  • Tunnistus või tõend

ANGELINAGA

219 € (kohti pole)

  • Eelsalvestatud videotunnid – 7 torti
  • Teooria materjalid ja poodide soovitused
  • Allalaetavad õppetundide konspektid retseptidega
  • Koolitus kestab 7 nädalat (+ 3 nädalat järelvaatamist)
  • Pidev kontakt koolitajaga, toetus ja kodutöö kontroll koolituse ajal
  • Boonus: 2 gluteenivaba retsepti (beseerull ja kookosebiskviit Kookosello tordile)
  • Tunnistus või tõend

Uus grupp alustab tööd 14.10.2024. Koolitus toimub viimast korda.
Küsimusi saad esitada SIIN