Gluteenivaba, Küpsis ja komm, Vegan

Kookoseküpsised (gluteenivabad)

Õrn küpsis, mille kogust söömise ajal pole mõtet jälgida. Esimene amps viib Sind kohe unistuste maailma, kus kõki roosa-valgetes toonides, mõnus muusika ja ühtegi muret.

Küpsist saab küpsetada nii krõbedaks, kui ka pehmeks. Olenevalt soovist, vormi küpsised kas lapikuks (kõrgusega 0.5 cm) või pontsakamaks (1 cm). Küpsetamise aega tuleb korrigeerida vastavalt.

Lisaks sellele on need valge suhkru ja gluteenivabad!

 

KOOSTISOSAD

Kogus: 12-14 tk

  • Riisijahu 100 g
  • Mandlijahu 40 g
  • Kookoshelbed 100 g
  • Pruun (Demerara) suhkur 50 g
  • Maisitärklis 12 g
  • Küpsetuspulber 3 g (1/2 tl)
  • Kookospiim purgist 70 g
  • Kookosõli sulatatud 70 g

 

VALMISTAMINE:

  1. Sega kokku kõik kuivad koostisosad, lisa juurde vedelad ja sega hoolikalt läbi. Taigen peab vormitav olema. Kileta ära ja pane külmkappi 20 minutiks.
  2. Vormi küpsised – 1 tk on 1-1.5 spl. Veereta pallike, suru käte vahel pätsiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta 5 cm vahed.
  3. Küpseta 180 kraadi juures 14-17 minutit. Küpsised muutuvad kuldseks. Lase 30 minutit jahtuda.

 

Magusat isu!