Koogid, Vegan

Lihtne vegan šokolaadikook

Lihtsamalt enam ei saa. Suussulav täidis, krõmpsuv koogipõhi ja fantastiline järelmaitse. Uskumatu, et ainult 5’st koostisosast ja õigesti valitud proportsioonidest tuleb selline kunstiteos välja! Tegelikult saab ühe neist hoopis ära jätta. Kui soovid kõrgemat torti, siis võta 18 cm vorm.

 

Tegemist on vegan ehk täistaimse koogiga, seega uuri toodete koostisosi pakendil enne ostmist. Seal ei tohi olla midagi loomset. Pakendil ei pea olema kindlasti “vegan” märgistust. Näiteks Kalevi Bitter 56% šokolaad on täiesti vegan, aga sama tootja tume šokolaad 70% pole, sest sisaldab võirasva (piim).

 

Kiire video koogi valmistamisest leiad SIIT.

 

KOOSTISOSAD (vorm 22 cm):

Kogus: 8-10 lõiku.

Koogipõhi

  • OREO küpsis 250 g
  • Kookosõli 30 g

Täidis

  • Tume šokolaad 56% 200 g
  • Taimne koor vahustamiseks 250 g
  • Kookosõli 15 g
  • Agaavisiirup 25 g

Kaunistamiseks sobib: vahustatud taimne koor vahustamiseks, purustatud küpsis, marjad.

*Agaavisiirupit võib ära jätta, sest kook on niigi magus. Kui kooki söövad ka lapsed, siis jätaks ikka sisse.
**Kasutada saab ka muud koort (ka kookospiim purgist) ja šokolaadi, oluline on sama rasva ja kakao sis.%.

 

VALMISTAMINE:

1. Põhi. Sulata kookosõli, purusta küpsised. Sega kausis kokku ja vormi koogipõhi äärtega, pane külma. Kui kasutad kinnist koogivormi, siis kata eelnevalt toidukilega, et saaksid kooki hiljem vormist välja.
2. Täidise jaoks kaalu potti taimne koor vahustamiseks (ehk taimne vahukoor) ja kuumuta (ära keema lase). Võta pliidilt ja viska sisse tükeldatud šokolaad, sega vispli või lusikaga läbi kuni šokolaad täielikult sulanud. Lisa kookosõli agaavisiirupiga, sega veel kord läbi.
Vala täidis koogipõhjale ja tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks.
3. Kaunista vahustatud taimse koore, küpsisepuru või värskete marjadega.

 

Maitseb kõige paremini, kui peale külmkappi on toasoojas 15 minutit seisnud. Otse külmast on see liiga tahke ja kui seisab üle tunni väljas, siis muutub väga pehmeks.

Head isu!