Gluteenivaba, Küpsis ja komm, Vegan

Lihtsad kookosekommid (gluteenivabad)

Tõeliselt lihtne retsept, millega saavad hakkama ka lapsed. Kookospallikesi võib sügavkülmutada (kuni 1 kuu) ilma šokolaadita, kui kardad, et ei söö kohe ära. Valmis kommid säilivad aga külmkapis õhukindlal kujul kuni 7 päeva.

 

KOOSTISOSAD

Kogus: 20 tk

  • Kookoshelbed 200 g
  • Kookospiim purgist 80 g
  • Kookosõli 40 g
  • Agaavisiirup 20 g
  • Tume šokolaad 200 g

Kaunistamiseks kookohshelbed, pähklipuru, külmkuivatatud marjad.

 

VALMISTAMINE

  1. Kaalu kaussi kõik komponendid peale šokolaadi ja sega läbi. Mass peab olema vormitav. Kui jääb vedelaks, siis pane 5 minutiks külmkappi.
  2. Veereta pallid (1 pall – 1 spl täidist), pane küpsetuspaberiga kaetud alusele ja jäta sügavkülma 30 minutiks tahenema.
  3. Sulata šokolaad Sulle sobival meetodil (vesivann, mikrolaineahi). Kommide jaoks peab šokolaadi ka tempereerima, aga tavakasutajale kodus söömiseks võib selle punkti vahele jätta. Muidu, kõige lihtsam viis tempereerimiseks kodus on: sulatada 70% kogusest ära, lisada juurde ülejäänud 30% šokolaadist ja segada läbi.
  4. Võta tahenenud pallid sügavkülmast ja kasta šokolaadiga. Soovi korral võid peale pudistada kookoshelbeid või pähklipuru. Tee seda kohe, enne kui šokolaad hangub ära.
  5. Pane valmis kommid külmkappi tahenema (kui šokolaad on tempereeritud, siis jäta lauale).

Valmis komm on veelgi maitsvam, kui saab 10 minutit toatemperatuuril seista.

 

Magusat isu!