Dessert, Vegan

Maapähklivõi puding

Maitseb suurepäraselt magusamate marjadega, kuna puding ise on pähkline, kreemjas ja mahe. Vajadusel korrigeeri magusust enda maitse järgi. Kui marju pole plaanis lisada, siis soovitan siirupit rohkem panna.

KOOSTISOSAD:

Kogus – 4-le

  • Maapähklivõi 120 g
  • Kookospiim (17-19%) 1 purk
  • Vahtrasiirup 40-60 g*
  • Maisitärklis 15 g
  • Külmutatud vaarikad 1-2 peotäit

*Kui oled suurem magusasõber, siis lisa julgelt 60-70 g.

Kaunistamiseks sobivad hästi värsked või külmkuivatatud vaarikad ja kookoslaastud.

VALMISTAMINE:

  1. Kaalu kõik potti (va vaarikad) ja pane keskmise või keskmisest kõrgema kuumusega pliidile. Pidevalt segades, lase pakseneda pudingu konsistentsini, et vältida tükkide tekkimist. Kontrolli valmidust – kasta lusikas massi ja tõmba sõrmega lusika tagumisel otsal joon. Kui see jääb alles, siis puding on valmis.
  2. Vala koheselt klaasidesse – pool kogusest põhja, külmutatud vaarikad ja peale ülejäänud puding. Lase veidike jahtuda, seejärel kileta pealt ära (kile vastu pudingut) ja tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks.
  3. Kaunista värskete marjadega ja naudi.

Magusat isu!