Õppekava nimetus

Vegan suupistelaud – täistaimsete soolaste suupistete valmistamine ja serveerimine

 

Õppekavarühm

Toiduainete töötlemine

 

Õppekeel, õppevorm ja kogumaht

Õppekeel: eesti

Õppevorm: statsionaarne õpe

Õppe kogumaht: 5 akadeemilist tundi (sh auditoorne töö 1 akadeemiline tund, praktika koolikeskkonnas 4 akadeemilist tundi. Õppetöös ei ole iseseisvat tööd)

 

Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused

Sihtgrupp – vegan ehk täistaimsete suupistete tegemist õppida soovivad isikud. Koolitus sobib abi-, meister- ja hobikokale, kohviku omanikule, uut hobi otsivale inimesele, lapsehoolduspuhkusel olevale emale.

Õpingute alustamise tingimused puuduvad.

 

Õppekeskond, õppevahendid

Õpe toimub kaasaegses õpperuumis, kus on tagatud kõik tööks vajalikud vahendid, materjalid, tooraine ja tehnika. Koolitust viiakse läbi, kui osalejaid on vähemalt 3 ning maksimaalne osalejate arv on 8.

 

Eesmärk

Koolituse tulemusena oskab õppija valmistada sobivast toorainest vegan ehk täistaimseid soolaseid suupisteid ja serveerida neid, kasutades õigeid töövahendeid ja seadmeid.

 

Õpiväljundid

Koolituse lõpuks õppija:

  • Oskab valida sobivat toorainet vegan ehk täistaimsete soolaste suupistete valmistamiseks ning hinnata tooraine tööomadusi;
  • Valmistab tehnoloogilise juhendi järgi kvaliteetseid külmi ja sooje soolaseid vegan suupisteid;
  • Valmistab tehnoloogilise juhendi järgi mure-, leht-, filotaignast tooteid, kasutades õigeid töövõtteid ja -vahendeid;
  • Valmistab tehnoloogilise juhendi järgi erinevaid täidiseid (sh kastmed, määrded, pasteedid), kasutades õigeid töövõtteid ja -vahendeid;
  • Kasutab vajalikke töövõtteid suupistete kokku panemiseks ja kaunistamiseks ehk serveerimiseks.

 

Õppe sisu

Õppe ülesehitus ja maht Õppe sisu ja õppematerjalid Õppemeetodid
Auditoorne töö

 

1 tund

Täistaimsete toodete ja tooraine  kasutamine.

Põhiliste töövahendite ja -tehnika kirjeldus.

Vegan suupistete valmistamise kirjeldus.

 

Loeng
Praktika koolituskeskkonnas (kokku 9)

 

4 tundi

 

Soolaste vegan suupistete valmistamine tehnoloogilise juhendi järgi.

 

Kirjalik materjal (retseptid õpetustega)

 

Praktiline tegevus koolitaja juhendamisel

 

Koolitaja annab koolituse käigus nõuandeid vigade ennetamiseks, kuidas ja millega saab toorainet ja töövahendeid võimalusel/vajadusel asendada.

Koolitusel valmib:

  • Gruusiapärane mini lavash
  • Õhuline tartarkaste
  • Seenepasteet
  • “NoTuna” amps muretaina põhjal
  • Magusa paprika kaste
  • Peedimääre
  • “Munasalat”
  • “Juustu”muffinid päikesekuivatatud tomatitega (Gv)
  • Spinati-tofupirukas filotainast

 

Õppematerjalid

Igale osalejale väljastatakse õppematerjalid kohapeal.

 

Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid

Lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Lisaks positiivne praktiliste tööde tulemus, s.t. vastavus hindamiskriteeriumitele, vähemalt 90 % ulatuses. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist visuaalselt – õigete töövahendite ja -võtete kasutamist, saadud teadmiste rakendamist töös.

 

Hindamismeetod Hindamiskriteeriumid

 

Õppija valmistab praktilise töö käigus vegan suupisteid, tuginedes auditoorse töö ajal saadud teadmistele.

 

Valmis suupisted on valmistatud korrektselt, kasutatud õiged töövõtted suupistete kokku panemiseks ja kaunistamiseks ehk serveerimiseks.

 

 

 

Õpiväljundid omandanud ning hindamise läbinud õppijale väljastatakse tunnistus. Hindamisel mitteosalenud või hindamist mitteläbinud õppijale väljastatakse tõend koolitusel osalemise ja läbitud teemade kohta.

 

Tunnistuse/tõendi peale märgitakse:

1) õpilase nimi ja isikukood

2) täiendkoolitusasutuse nimi (Tordilabor OÜ) ja registrinumber

3) õppekava registreeringu number Eesti Hariduse Infosüsteemis

4) õppekava nimetus

5) koolituse toimumise aeg ja maht

6) tunnistuse väljaandmise koht ja kuupäev

7) tunnistuse number

8) koolitaja nimi allkirjaga

 

Koolitaja

Koolitajal on täistaimse toidu valmistamise kogemus üle 5 aasta. Üle 1.5 aasta retseptide looja ajakirjale ja ettevõtetele, töökogemusega täistaimseid roogasid ja kondiitritooteid valmistatavas kohvikus.

Lisainfo saamiseks või küsimuste korral kirjuta angelina@tordilabor.ee.