Koogid, Vegan

Pirnikook

Sellest pirnikoogist võib saada Sinu uus põhjus sõpru külla kutsuda, et nautida koos õhtut tassikese tee, koogilõigu ja juttudega.
Soovi korral asenda kookospalmi suhkur tavalise suhkruga või suurenda kogust, kui tundub, et pole piisavalt magus.

 

KOOSTISOSAD:

Vormi läbimõõt 22-24 cm

  • Pirnid 2 keskmist tk (puhastatud kujul 350 g)
  • Agaavisiirup pirnidele 50 g
  • Sojapiim 220 g
  • Õunaäädikas 15 g
  • Nisujahu 270 g
  • Söögisooda 1/2 tl
  • Küpsetuspulber 1 tl
  • Kookospalmi suhkur 60 g*
  • Agaavisiirup taignale 35 g
  • Kaneel 1 tl
  • Kookosõli sulatatud 50 g
  • Vanillipasta* 10 g

*Kookospalmi suhkru asemel võib kasutada tavalist valget ning vajadusel suurendada kogust enda maitse järgi.
*Vanillipasta võib asendada vanillisuhkruga või jätta ära.

 

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
  2. Puhasta pirnid, lõika sektoriteks (ühest pirnist saab 10-12 tk), jäta kõrvale.
  3. Valmista taigen – sega ühes kausis sojapiim õunaäädikaga ja jäta 5 minutiks seisma. Samal ajal sega teises kausis kõik kuivad koostisosad kokku. Lisa paksenenud sojapiimale kõik ülejäänud vedelad koostisosad, sega läbi. Seejärel ühenda kuivad ja vedelad komponendid ühes kausis. Taigen ongi valmis.
  4. Küpsetusvormi põhja aseta pirni sektorid nii, et kitsam osa jääks keskele. Peale vala ühtlaselt 50 g agaavisiirupit ja taigen. Küpseta 180 kraadi juures 27-35 minutit. Kontrolli valmidust hambaorgiga. Lase koogil 15 minutit vormis puhata, seejärel kummuta tagurpidi serveerimisnõule ja naudi.

Magusat isu!