Saiad ja pirukad, Vegan

Taimsed kaneelirullid

Kui soovid retsepti ilusa pdf failina (ka venekeelne variant olemas) endale, siis anna mulle sellest teada Instagramis (tordilabor või gelchikcooks) või e-posti teel angelina@tordilabor.ee.

 

Kogus 12 tk

Koostisosad:

Pärmitainas

  • leige vesi 350 g
  • kuivpärm 6 g (1/2 pk)
  • suhkur 30 g
  • sool 5 g
  • toiduõli 30 g
  • nisujahu 550 g

Täidis

  • pehme taimne või (margariin) 115 g
  • jahvatatud kaneel 30 g
  • suhkur 65 g
  • taimne piim valmis rullide määrimiseks

Valmistamisõpetus:

1. Vala leige vesi kaussi. Lisa kuivpärm, suhkur, sool ja toiduõli. Sega kõik omavahel kokku. Lisa nisujahu ja sõtku 7-10 minutit. Taigen võib lõpus pisut kleepuvaks jääda. Vajadusel õlita käed, et oleks kergem sõtkuda. Kui kasutad köögikombaini/mikserit, siis kaalu kõik anumasse ja sega “konksuga”.
2. Jäta taigen tunniks rätiku alla kerkima (soovitatud soojemasse kohta, nt 40 kraadisesse ahju).
3. Valmista täidis – kaalu kõik koostisosad kaussi ja vahusta käsimikseriga (saab ka vispeldada) 1-2 minutit. Mass muutub heledamaks ja õhulisemaks.
4. Tõsta kerkinud tainas jahusele lauale ja rulli ristkülikuks lahti (paksus 0.5 cm). Määri peale täidis ja rulli kokku. Ühest rullist tuleb 12 saiakest.
5. Lõika saiakesed välja ja aseta kas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või küpsetusvormi. Saiakeste vahel peaks ca 3 cm vahe olema.
6. Jäta saiakesed 20 minutiks kerkima. Nii tulevad need palju pehmemad. Samal ajal soojenda ahi 180 kraadini.
7. Küpseta 180 kraadi juures 14-17 minutit. Kohe peale ahju määri need taimse piimaga pintsli abil.

Hea teada:

Pikast rullist saab teha ka punutud saia.
Saiakesi saab sügavkülmutada küpsetamata kujul. Selleks aseta need lõikelauale, kata toidukilega ja pane 2 tunniks sügavkülma. Võta välja ja pakenda õhukindlalt ära. Säilivad sellisel kujul kuni 1 kuu.

 

Mõnusat küpsetamist!